• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905462500800
ÇİFTER GÜVENLİK SİSTEMLERİ
ORTABAYIR MAHALLESİ HAKİM SOKAK NO:5/D GÜLTEPE/KAĞITHANE/İSTANBUL.


TEL: 0212 284 23 40 
CEP: 0546 250 08 00 

E-Mail : info@cifterguvenlik.com 


Akıllı Ev Sistemleri



Akıllı Ev Sistemi İle Rahatlığın Tadını Çıkarmaya Hazır Mısınız? 

Isıtma ve aydınlatma gibi aletler ile sistemlerde uzaktan izleme ve uzaktan yönetme sağlayabilmek için ağlarla birbirine bağlılığı bulunan cihazların tercih edildiği evler akıllı ev sistemi için tanım niteliği taşıyacaktır. Ev otomasyonları şeklinde de bilinen bu sistem daha çok ev sahipleri tarafından kullanılan ve söz konusu kişilerin sahibi olduğu akıllı cihazlar, cep telefonları ve tabletlere yüklenmiş haldeki uygulamalar ile evlerin güvenliği, enerji verimliliği ve konforu için kontrol edilebilen sistemler olacaktır. Peki, bu sistemlerle neler yapılabilir? En basitinden garaj kapısı bu sistemler sayesinde açılıp kapanabilmektedir. Aynı şekilde kahve makinesinin zamanlayıcı özelliğini devreye sokabilmesi ise yine bu sistemin basit örneklerinden biri olacaktır. Söz konusu örneklemeler daha da ileri seviyelere gidebilmekte böylece kullanıcılarını her geçen gün şaşırtmaya devam edebilmektedir. Teker, teker çalışmakta olan cihazlarla uğraşmaktansa söz konusu sistemin dâhil olduğu bir evle dolayısıyla da ana otomasyon denetleyicisiyle kontrolü sağlanabilen alt sistem birleşimleriyle hareket etmek sizce de daha mantıklı değil mi? 

Akıllı Ev Sistemi İle Hayatınızı Kolaylaştırmak İster Misiniz?

Akıllı ev sistemi ile gelen ana otomasyonun ev otomasyonunun oyun kuruculuğunu yaptığı bilinmelidir. Şöyle ki ana otomasyonun görevi için evin çevresinde söz konusu olan aygıtlardan gerekli girdileri aldığı, komutlar verdiği sonrasında ise her tür şeyi kontrolü altına aldığı söylenebilir. Bu sistemlerde karmaşık yazılımlar yer almaktadır. Buradaki yazılımın ise zaman ayarı olan ve tetikleyici olayları temel alan kategorileri ön plana çıkmaktadır. O halde biraz da bu sisteme dâhil olan teknoloji örneklerine göz atalım ne dersiniz? Bu konuda ilk olarak akıllı televizyonlara değinmek gerekir. Bu televizyonlarda kişiler, istedikleri müzikleri yahut videoları internete bağlanarak açabilmekte böylece istediği içeriğe ulaşabilmektedir. Bu televizyonların bazılarında ses ile jestler için özel olarak düzenlenmiş olan tanıma özelliklerine de yer verilmektedir. Bu şekilde sesiniz yahut bazı hareketler ile jestleriniz televizyonlarınızı yönetmenizde etkili olmaktadır. Akıllı ışıklandırmalardan akıllı termostatlara, güvenlik kameralarından mutfak aletlerine ve aslında aklınızın alamadığı daha birçok alana dek etkiliğinden söz ettiren söz konusu sistemler için hayatını kolaylaştırmak isteyenlerin tercihi olduğu söylenebilir. Peki, ya sizler de hayatını kolaylaştırmak isteyenlerden biri misiniz? 

Akıllı Ev Sistemi Enerji Tüketimini Aşağıya Çekiyor!

Akıllı ev sistemi ile kontrolü ele almak sandığınızdan çok daha kolay olacaktır. Kişilerin özel gereksinim ile istekleri ölçüsünde uygulanabilen bu sistem, ev sakinlerine daha güvenilir yaşam alanları sunarken konforun ve tasarrufun da söz konusu alanlarda etkin oluşunu göz ardı etmemektedir. Otomatik fonksiyonlar ile sistemler için kullanıcılar tarafından sağlanabilen uzaktan kontroller bu yapıların kolaylığını da açıkça ortaya koyacaktır. Bu sistemler geliştirilirken akıllı cihazlar ile uyumlu olabilmesi konusunda ise ayrıca özen gösterilmekte ve hatta bu husus öncelikli olarak dikkate alınmaktadır. Tercih edilmesindeki asıl amacın verimliliği arttırabilmek olduğu bu sistemlerle enerji tasarrufunu sağlayabilmek de mümkün olmaktadır. Normal düzeyde bir aile için enerji giderini arttıran bir de gereksiz tüketimleri beraberinde getiren etkenler nelerdir? Tabi ki evde kullanılmayan alanların ısıtılmasıdır. Aynı zamanda gereksiz olduğu halde açık kalan ışıklardır. Yüksek derecelerde çalışan soğutma ve ısıtma sistemleridir. Gün ışığını yeterli ölçüde kullanamamaktır. İşte bu sistem söz konusu durumların hepsi için çözüm niteliği taşıyacaktır. Yani ısı enerjisinden %10'la 30 arasında tasarruf etmek, gereksiz ışıkları otomatik olarak söndürebilmek, yakılan ışıklarda %90 oranında parlaklık sağlayabilmek ve enerji tüketiminde %30'luk bir oranla azaltma sağlayabilmek bu sistemle mümkün olacaktır.